torsdag 14 oktober 2010

18 år

och moderat riksdagsman.
Anton Abele anser att den höga ungdomsarbetslösheten beror på att de arbetslösa inte vill ha ett jobb. 

De arbetar inte tillräckligt hårt för att få ett jobb påstod han i en intervju på Studio ett i eftermiddag.

Han nyanserade sig med att de kanske söker jobb men de ger upp för lätt. Han kunde inte svara på frågan vad som skulle kunna göras för att det ska blir fler ungdomar som arbetar med lön. Hans enda förslag är att ungdomarna måste anstränga sig mer. Och någon bostadslöshet finns inte som ett större problem, i alla fall inte nu.

Han ska ju fortsätta att bo hemma hos mamma.

4 kommentarer:

Monika Häägg sa...

När man säger så har man ingen aning om hur det kan vara att stå arbetslös och gång på gång få nej på sina ansökningar. Till slut krymper man ihop och blir till noll och intet. Det är ju så att de med de vassaste armbågarna och de bästa kontakterna får arbete. tyvärr räcker inte anställningarna till dem som inte har riktigt så vassa armbågar.

Granne med potatisodlaren sa...

Jag trodde inte mina öron Monika. Ska ungdomarna gå ner på knä och buga och be? Vilken värld lever han i? Och hur ska han kunna stifta lagar? Rädd är vad jag blev.

Jane Morén sa...

Helt rätt beskrivet Eva och Monika och ett sådant samhälle kan vi inte ha. Jag blir också rädd. Vart ska man ta vägen om man inte lyckas och varför ska vi ha ett samhälle där vassa armbågar ska vara en förutsättning.

Granne med potatisodlaren sa...

Jane,det var inte bara detta han sa. Han ansåg dessutom att alla måste veta tidigare vad de ska arbeta med. Hans förslag var att alla måste bestämma sig för att till exempel bli byggnadsarbetare och sen var det bara att börja arbeta och sluta lära sig teoretiska ämnen. Då skulle fler få jobb enligt denna begåvade 18-åring.