söndag 10 oktober 2010

Propaganda krävs

Peter Wolodarski på DN är förvånad över att denna regering byter ut forskningsministern Tobias Krantz mot Per Schlingmann som PR-statssekreterare hos Reinfeldt. På radio rynkar Hanne Kjöller pannan och undrar varför inte medelsvenssson är nöjd med att få en inkomstskattesänkning på 1 000 kronor.
Hon utropar: Hade familjerna fått en barnbidragshöjning på 1 000 kronor per barn då hade alla vetat att de har fått mer pengar.

Det krävs mer propaganda. Och då är det klokt att anställa Per Schlingmann en mästare på att fylla orden med ny betydelse.

För det är ju så att inte alla fått 1 000 kronor mer i plånboken.

De som bor i storstäderna har fått många gånger mer när regeringen tog bort fastighetsskatten och förmögenhetsskatten. Familjen Reinfeldt har fått flera hundratusen per år.


Tant Marianne. Hon har fått lägre pension. Högre fastighetsavgift. Och för henne har kronorna i plånboken minskat. Nästa år minskar pensionen igen. Och skatten sänks med en hundralapp. För henne har inte regeringens politik  gett annat än ett minus på minst 300 kronor per månad.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Precis!
Och man väljer att ta upp de som fått mer i plånboken, de andra sanningarna får ligga kvar i dimman.

Granne med potatisodlaren sa...

Jag blir så trött. Detta tjat om att det har blivit bättre för alla. Speciellt sjuksköterskor.

När sanningen är att skattesänkningarna till största delen har gett de riktigt rika otroligt mycket mer pengar. Men medelinkomsttagarna har fått nån tusenlapp. Och de fattigaste har fått minus.

Jenny Lindgren sa...

Nya arbetarpartiet?
Snarare nya överklasspartiet!

Granne med potatisodlaren sa...

Och hur kunde de gamla arbetarpartierna förlora valet när de hade hur mycket ammunition som helst. Har du märkt att först denna vecka när den nya läroplanen diskuteras får Rapporttittarna veta att den gamla som Björklund tycker är dålig är beslutad av en skolminister som heter Beatrice Ask...

Jenny Lindgren sa...

Visst hade de gamla arbetarpartierna ammunition, men medierna valde att ignorera det, därför förlorade de valet. Så tror jag att det var i alla fall.

Granne med potatisodlaren sa...

Jag också. I en förvriden medialogik var oppositionen ansvarig för regeringens misstag. Hur det blev så sitter jag här och kan inte förstå.