tisdag 12 mars 2013

Vad hände?

Både sol och snöyra. Det fick jag för min faiblesse för både och. Tur att det bara är sol just nu. Dagens debatt tror jag blir om att ett vakthavande befäl på polisen i Uppland beordrade att bron över Mälaren skule öppnas när det pågick en biljakt på väg 55.

Vi vet inte varför det vakthavande befälet tog ett så drastiskt beslut som slutade med att två personer dog. Men de fakta som polisen berättar är att två personer i en  personbil tankade och körde från en bensinmack i Uppsala utan att betala. De två for till Enköping där polisen såg hur de vansinneskörde längs med väg 55. Då fälldes bommarna över vägen vid broklaffen som öppnades. Det brydde sig inte chauffören om utan de två körde av bron ner i vattnet och nu är de döda.

Frågan som surrar är:

Var broöppningen en åtgärd som stod i paritet med de brott som de två gjorde sig skyldiga till?

Jag hoppas verkligen att vi får svar på den frågan. Det behöver vi få veta innan vi kan ta ställning till vad denna broöppning betyder för oss alla. Vad förskjutningen från att en biljakt inte ska riskera liv till att vakthavande tar sitt beslut. Det första beslutet som polisen har tagit om att öppna en bro för att stoppa två bensintjuvar.

Inga kommentarer: