söndag 10 mars 2013

Verkligheten överträffar alltid det skrivna ordet!!!

Idag kan jag bara hänvisa till Maria Svelands blogg om vad som hände i fredags kväll på Grävande journalisters scen. Den avslutas så här:

"För vad var det de egentligen bevittnat? En närmast perfekt iscensättning av det jag skriver om i min bok Hatet. Hur manlig aggression lätt drabbar kvinnor som tar plats. Det gick en tydlig signal från scenen ut till alla de kvinnor som befann sig i detta rum denna kväll; Vet din plats och håll tyst. Låt det vara så som det alltid varit, låt männen synas och höras. Låt männen tala i församlingen."

2 kommentarer:

Min blogg sa...

Hennes rapport om den behandling hon utsattes för är fullkomligt skrämmande. Och nu kommer förstås snart från männen som utsatte henne för detta förnekelsen och påförandet av skuld. Janne J kommer att säga att allt är hennes eget eget fel... Berit Ås härskartekniker lever än

Granne med potatisodlaren sa...

Ja, Eva de lever och frodas. Jag kan inte begripa denna rädsla från de män som borde ha mognad nog att föra ett samtal. Deras rädsla får det att krypa i mig. Det är ju den som drabbar alla oss som deltar i det offentliga samtalet. Det är helt sanslöst att ingen man eller till exempel en styrelseledamot för grävande journalister tog ordet. Men de kvinnor som gräver ska veta sin plats, det har mina prisbelönta kollegor upptäckt gång på gång. Och då gör det ingen skillnad, rädd som rädd, även om man är aktiv i alla publicistiska sammanslutningar och är kvinna.