onsdag 9 december 2009

Arbetslinjen???

Läs här om hur den moderatstyrda kommunen BODEN behandlar dem som blir sjuka och behöver hjälp.http://www.nsd.se/nyheter/boden/artikel.aspx?ArticleId=5051312. Bakgrunden är att en ung mor får en stroke. Hon kommer till sjukvården som behandlar henne som om hon har blivit akut psykiskt sjuk.
Istället för akut behandling mot stroken läggs hon in på psykiatrisk avdelning utan medicinsk behandling.
Nu när den unga modern inte kan ta hand om sina barn efter felbehandlingen uppmanas hennes man att säga upp sig från sitt arbete och sälja allt de har för att sedan leva på socialbidrag. Mannen kör långtradare i Norge och är borta tio dagar per månad. Ett arbete som kan försörja familjen.
Kvinnan har aldrig hunnit få någon inkomst så hon har ingen rätt till sjukpenning.
Socialchefen i Boden säger till tidningen NSD att mannen borde tänka på sina barn i första hand och därför säga upp sig från jobbet.
Den unga familjen vill ha stöd och hjälp de tio dagar per månad när mannen inte är hemma.
(Dessutom har alliansregeringen infört regler när det gäller socialbidrag som inte skulle ge denna pappa rätt till stöd. Han kan ju inte arbeta, han måste ju ta hand om sin fru och barnen.)
Jag trodde inte mina ögon när jag slog upp tidningen i lördags och läste om den unga familjen. Har det gått så långt att människor som behöver samhällets stöd inte får det för att de har fel ålder? Hade den unga modern fyllt 65 hade hon fått allt stöd hon behöver av kommunen.
Denna kommun som är styrd av moderaternas stolthet kommunalrådet Olle Lindström. En kommun som partiet gärna visar upp som ett mönster.

3 kommentarer:

Jane Morén sa...

Så otroligt galet, varför reagerar inte de som skriver de där breven eller ringer de där samtalen till människorna i exemplet? Det är ju så totalt kortsiktigt vansinne att jag känner hur min adrenalinhalt skjuter i topp. Att hon inte fått rätt behandling är skandal och katastrof och nu vill de göra ännu mera skada genom att slå undan benen på mannen.

Granne med potatisodlaren sa...

Världen är underlig, min 72-åriga moster fick en stroke på Åhléns på Söder när jag skrev detta inlägg. Hon blev ordentligt omhändertagen inom tio minuter. Precis så ojämlik är vården idag.

Jenny sa...

Helt vansinnigt! Jag blir så förbannad! Vad är det som händer med den sociala välfärden?