fredag 11 december 2009

Press plock

Nu har jag spanat efter vad som är högst upp på agendan utanför min lilla vrå.
I Frankrike är det Obamas tal i Oslo och att de kommer att införa straffskatt på bonusar liksom engelsmännen.
I England är det fortfarande parlamentsledamöternas räkningar till skattebetalarna. Allt från blomrabatter till tekokare har de krävt betalt för. Obamas tal lyfts fram med hjälp av CNN:s påstående att bara 19 procent av amerikanerna anser att Barak Obama är värd nobelpriset.
Kommentarerna till talet är försiktigt positiva.
I Stockholm ser bägge tidningarna exakt likadana ut. Och det har gjort nästan samma jobb om klänningarna på nobelfesten. (http://www.dn.se/nyheter/sverige/klanningar-nobelfesten-2009-1.1011873, och http://www.svd.se/nyheter/vetenskap/nobelpriset/svd-betygsatter-klannigar_3922859.svd)
De tycker dock inte samma. Maria Wetterstrand får beröm för sin second hand-klänning från det gamla modehuset Leja i DN men svenskan tycker att den inte duger. Mona Sahlin får beröm i svenskan för sin röda balklänning, men DN tycker att den är för stor. Eniga är bägge tidningarna om att både Silvia och Madeleine har valt fult och fel.
Jag gillade att Maria Wetterstrand hade hittat en second hand-klänning. Och Leja är ett modehus som förekommer i många gamla deckare av Maria Lang, Stig Trenter och Vic Sunessson. Det gjorde att jag blev mest imponerad av den klänningen efter Hertas.

3 kommentarer:

Sofie B-C sa...

Härlig nyhetsrapportering. Om kvinnor fick råda skulle nyheterna vara uppladga såhär!

Evas värld sa...

Håller med dig, kul med klänningen från Leja. Kulturministern hade en stilig svart också - trots påbudet om att damerna inte skulle bära svart.

Granne med potatisodlaren sa...

Tre svarta Herta M, Lena L och Maria W var verkligen vackrast av dem jag såg. Det kan bero på att de är tre färgstarka kvinnor.
Det är härligt att bara ta med det som man vill när man skriver, eller hur?