onsdag 9 december 2009

Bondeprognos


Vill du veta hur vintern blir titta ut genom fönstret. Det säger min granne vid älven. Hon har slagit upp Anna i bondepraktikan och där står det att vädret blir likadant hela vintern,( om det slaskar på Annadagen). Jag kunde inte låta bli att försöka få fram hur vädret känns, med hjälp av kameran, när det är några plusgrader, blågrått, halkigt och vått. Det konstiga är att allt det vinterbleka blir vackert. Jag hoppas att Bondepraktikan har lite fel. Jag vill inte gå med broddar hela vintern. Där går gränsen för mig.

4 kommentarer:

Jane Morén sa...

Jag gillar sådant där som Bondepraktikor, men jag tycker det är synd om jag inte får uppleva bitande kallt och snö i några veckor åtminstone denna vinter. Dina bilder är så vackra!

Granne med potatisodlaren sa...

Det är härligt med det kalla vassa isiga när det är lägre än minus 10. Men det är ljuvligt att slippa bylta på sig så många kläder. Tack, Jane, för berömmet.

Jenny sa...

Om det är som din granne säger (är det potatisodlaren?) om Anna i bondepraktikan så kommer det vara regngrått i Stockholm, med några ynka plusgrader, hela vintern. Det känns inte riktigt som decemberväder.

Granne med potatisodlaren sa...

Nej, potatisodlaren bor på andra sidan. Min granne är uppväxt i ett stort jordbruk. Jordbruket blev potatisland åt potatisodlaren i början av 1990-talet.