Tankar och funderingar från Luleälvens strand. Världen är aldrig långt borta från livet 10 mil söder om polcirkeln.
torsdag 31 december 2009
Nyårsafton vid älven
Gott nytt år och tack för en härlig höst. Nu väntar löjrommen, gravlaxen, oxfilén från Kalix och en typisk 70-tals efterrätt. Ananas med choklad. Om vi inte spricker ses vi nästa år.
Å här blev det löjrom från Kalix, syndigt gott, skaldjur, ost och sen exotiska frukter - hoppas du hade en fin kväll. Det är så fint med ljuspåsarna! God fortsättning
Men hos var det vildsvinsstek med sås på chokladglögg och en kall sallad med champinjoner, blekselleri och cr fr. GI så där. Åsså fick vi smaka Marabous nya satsning; karamelliserad mandel och havssalt. Gott men kunde varit saltare. TACK för fina kommentarer till mig och fantastiska bilder här!
Gott nytt år fina du! Vi hade jordärtkockssoppa med krutonger, gubbröra på rökt lax, filé de beuf au sauce vinaigre balsamique de Modena, plateau de fromages et une mousse au chocolat fait maison med färska hallon(!) efter recept i Anna Bergenströms nya fina dessertbok. Vi gjorde alltså ett avsteg från Kalixrom som vi också brukar ha. Jag fick mitt favoritvin en Moulin à vent de 2005. Tack för dina härliga bilder!
8 kommentarer:
På den här sidan av landet blir det Kalix löjrom, skaldjursplateau, citronparfait och ostbricka med portvin. Lyx!
Gott Nytt År Eva! Vi ses nästa år.
Å här blev det löjrom från Kalix, syndigt gott, skaldjur, ost och sen exotiska frukter - hoppas du hade en fin kväll. Det är så fint med ljuspåsarna!
God fortsättning
Att njuta av god mat och härligt sällskap det är livet. Vad kul att vi valde löjrom alla tre. Den är en tradition här i Lule skärgård.
Men hos var det vildsvinsstek med sås på chokladglögg och en kall sallad med champinjoner, blekselleri och cr fr. GI så där. Åsså fick vi smaka Marabous nya satsning; karamelliserad mandel och havssalt. Gott men kunde varit saltare. TACK för fina kommentarer till mig och fantastiska bilder här!
Gott nytt år fina du! Vi hade jordärtkockssoppa med krutonger, gubbröra på rökt lax, filé de beuf au sauce vinaigre balsamique de Modena, plateau de fromages et une mousse au chocolat fait maison med färska hallon(!) efter recept i Anna Bergenströms nya fina dessertbok. Vi gjorde alltså ett avsteg från Kalixrom som vi också brukar ha. Jag fick mitt favoritvin en Moulin à vent de 2005. Tack för dina härliga bilder!
Nu har jag fått många fina tips på festmenyer från mina fina vänner. Allt låter lockande. Får börja festa mer. Tack kära Maria för din kommentar.
Gott nytt år till dig med Eva och tack för alla underbara upplevelser av dina bilder och bygden där du bor.
Tack detsamma.
Skicka en kommentar