onsdag 24 februari 2010

Kalasbilder

Jag berättade för Eva Swedenmark om alla kalas min mormor ordnade för oss kusiner när vi växte upp.
Då kom jag ihåg en bild med oss alla sex. Men nu när jag öppnar albumet så har alla bilder försvunnit. Det är bara denna bild kvar. Alldeles ensam i det gamla albumet och den visar Göran på hans tvåårsdag den 30 mars 1962. Jag har precis fyllt fem. Vi firar på Storforsplan i Farsta. På vägen till kalaset har vi varit i det nya NK-varuhuset i Farsta centrum. Det var stort för en liten femårig flicka från Råsunda.

4 kommentarer:

Evas värld sa...

Vad fint Eva! Nu är det länge sedan NK i Farsta stängdes. I ditt minne lever alla de härliga kalasen - och nu är det dags för ett till eller hur?

Granne med potatisodlaren sa...

Ja, vi börjar imorgon med sportlovslunch för de som kommer söderfrån. På fredag blir det mat och prat. När jag skrev om NK i Farsta kom jag ihåg NK-kiosken på centralen där det är pocketshop vid spår 11-18.

Maria Moln sa...

Vad söta ni är! Jag´minns alla kalas som moster Greta ordnade för alla oss kusinbarn. Ur frysboxen i farstun tog hon fram alla smultron och alla skogshallon som hon plockat på små raska fötter under sommaren. Så hällde hon dem över ett berg med vaniljglass maränger och vispgrädde. Vilken glädje och värme det var. Vilken generositet och omtanke. Så var hon som inte fick några egna barn. Snällast av alla och de finaste barnkalasen hade hon.

Granne med potatisodlaren sa...

Vilken tur att de finns alla fina minnen. Nu får vi försöka hitta våra egna traditioner som andra kan bära med sig.