söndag 21 februari 2010

Glömd surdeg


Somnade ifrån baket igår. Surdegen fick jäsa tolv timmar längre än vanligt. Bröden blev platta och goda. Jag blev lite sur.

7 kommentarer:

Kimselius sa...

Haha, är det därför de kallar det för SURdeg...
kramisar Kim

Evas värld sa...

Du blir glad igen om du bakar något sött!

Granne med potatisodlaren sa...

Mitt recept är urgammalt. Jag ska leta rätt på något modernt. Tack för tipset om de nya recepten.

Jane Morén sa...

Jag tror de menar kalljäsning 12 timmar, inte ute i varma stugan, de blir de överjästa och platta. Men de smakar v¨l ändå ganska ok, och sen rutiga handduken du lagt dem på skapar fin hemtrevnad åt bakbilen i alla fall.

Granne med potatisodlaren sa...

De kalljäste i 26 timmar! Nu får jag sluta somna så tidigt så att jag hinner stoppa in nästa bak i ugnen.

Maria R sa...

Det ser gott ut Eva. Väldigt gott! Med lite västerbotten blir det hur bra som helst. Jag tänker nu njuta av en kalspadersemla. Köpt visserligen, men säkert smaklig. Önskar jag också hade någon att baka till. Tänker på att jag har bakat så mycket i min da'r. Som liten hemma och med gammelmoster Greta, och min första anställning var ju på ett bageri. Redan som 14-åring; gifflar och rulltårtor på sommarloven och lussekatter på julloven. Bakos är lika med trygghet för mig

Granne med potatisodlaren sa...

Kalspaderbröd längtar jag efter. Finns inte att köpa vid älvens strand. Men på Norrtullsgatan finns det. Mina bak äter J och jag. S smakar men tycker brödet är mystsiskt och A vägrar. Jag håller med dig om att oset från brödugnen är speciellt tryggt.