söndag 21 februari 2010

Film i soffan

Nu har jag doftat på Coco Chanels parfymdroppar för Mademoiselle som följde med dvdn och snyftat till filmen med Audrey Tautou. Historien är underbar. Men filmen bara vacker. Vad är det som fattas? Jag tror att CHANEL har fått bestämma alldeles för mycket.
Det är som om de inte har kunnat koppla ifrån marknadsföringsavdelningen. Det är inte en dålig film, bara slätstruken. Regissören, Anne Fontaine, hoppar kvickt över en del av dramatiken och fyller i med romantik. Tyvärr.
Jag började att tänka på Mlle Chanels olika parfymer. Trots min fasa inför tunga dofter har jag alltid gillat hennes. Redan när jag var tolv år älskade jag Chanel nr 19. När jag var i Frankrike på 80-talet duchade jag mig i Christalle.
Senast fick jag Chance som olja. Nu önskar jag mig Christalle verte. Men det är dyra droppar som ibland dessutom tappar sin lockelse. ..jag är en obotlig parfymsprayare i taxfreebutikerna. Hoppas alltid att jag ska hitta en doft som jag inte tröttnar på. Tänk om ni kunde få känna doften från Chanels flaskor.

4 kommentarer:

Evas värld sa...

Jag älskar parfymdofter och vackra flaskor! Men jag blev också besviken på filmen. Den lovade så mycket mer än vad det blev. Det finns ju en till film om Coco Chanel också, har du sett den? Jag har inte gjort det.

Granne med potatisodlaren sa...

Långt bort minns jag en tv-film. Men den kan jag väl inte ha sett? Då skulle jag väl minnas mer? Fick för mig att de skulle komma en del nummer två med Audrey T.

Annika sa...

Problemet med filmen ligger i manuset. Tragiken har fått gett vika för glamouriseringen av Channel och hon blir aldrig en person av kött och blod som engagerar. Det är även möjligt att Audrey inte är tillräckligt av en karaktärsskådespelerska för att få fram alla de viktiga nyanserna.
Jag älskar parfymer men tycker det är svårt att hitta någonting jag gillar. Är extremt känslig för dofter, allt "tantaktigt" går bort direkt. Just nu kör jag olika varianter av Clean till vardags och Pradas Infusion of Iris till fest. Kenzos Parfum d'été tröttnar jag aldrig på. Av Chanel känner jag bara till nr 5 (som jag tycker illa om) men nu blev jag sugen på att testa dina dofter!

Granne med potatisodlaren sa...

Du har helt rätt om filmen. Jag gillar också Clean. Och Pradas Irisdoft är spännande. Kenzos sommardoft ska jag prova. Min kompis fick en grön Versace som jag tyckte om. Dofter är roligt och uppiggande.
Du har tur du som slipper gråvintern.