fredag 19 februari 2010

Kaffe i koppen, glädje i knoppen


Jag har kul när jag använder min dator. Det hade jag inte förr. Bilden här ovan är ett resultat av lek. Det fick jag inte hålla på med när jag lärde mig använda datorer. Då på Hedenhöstiden fick jag nästan niga inför skärmen innan jag fick sätta mig och börja registrera de texter som hade så högt värde att de fick komma in i den digitala världen. Det var 1980.
Sedan dess har de flesta löften om vad du kan göra med din dator uppfyllts. Nu känner jag en glädje inför min skärm. Det finns så mycket att göra och så många människor att möta med hjälp av datorn. Den är inte huvudpersonen. Den har blivit vad pennan och pappret var. Ett redskap för kommunikation.
Jag kan ropa hej, viska goddag och önska hela världen en fantastisk dag.
Tänka på Anja Pärson. Det är en kvinna av unikt slag. Grattis Anja till din inställning, den är beundransvärd.
Jag drömma om att vem som helst i hela världen kan läsa min text. De behöver bara använda översättarverktyget i sina datorprogram. Salut tout le monde ! Stratvotje ! Hallo everybody! Vad kul att ni är här!

4 kommentarer:

Evas värld sa...

Visst är det fantastiskt. Min första franska pojkvän hittade mig på internet och läser nu mina blogginlägg översatta till franska - jag antar att översättningarna ibland är hissnande men han tycker det är kul! Världen krymper. jag suckar i Stockholm och får svar från Luleå, Costa Brava oh Östersund... visst är det otroligt. det trodde jag inte heller när jag började arbeta vid min första lilla mac en evighet sedan! Nu vill jag också ha kaffe förresten!

Granne med potatisodlaren sa...

Jag det är spännande och helt otroligt att vi kan kommunicera med varandra över både gränser och språk Sitta här vid datorn med den andra koppen kaffe och möta så många olika människor. Det gillar jag. Salut!

Annika sa...

Jag brukar skämtsam säga att datorer med allt vad de innebär, är den bästa uppfinningen efter hjulet. Något överdrivet kanske, men de är ett fantastiskt redskap.

Granne med potatisodlaren sa...

Nu är jag sugen på att lära mig mer. Hoppas på att min dotter kan ha tålamod med sin mor med åldriga datorkunskaper. De blir gamla fort.