Tankar och funderingar från Luleälvens strand. Världen är aldrig långt borta från livet 10 mil söder om polcirkeln.
torsdag 18 februari 2010
Surdeg nr 2
Nu ska här bakas och sen ska vi njuta. Surdeg och Manitobamjöl ska bli frasiga höga bröd.
2 kommentarer:
Maria R
sa...
Lycka till med det baket! Jag köpte min första surdegsbaguette av vår nya bagare på Rogge-bageriet. Den vägde 1 kilo! Men den var god. Jag vet inte vad Manitobamjöl är?
M-mjöl= extra proteinrikt vetemjöl. Missade att surdegen skulle fördubblas över natten. Bak blir det imorgon. 1 Baguette på 1 kg. Då räcker den en hel vecka.
2 kommentarer:
Lycka till med det baket! Jag köpte min första surdegsbaguette av vår nya bagare på Rogge-bageriet. Den vägde 1 kilo! Men den var god. Jag vet inte vad Manitobamjöl är?
M-mjöl= extra proteinrikt vetemjöl. Missade att surdegen skulle fördubblas över natten. Bak blir det imorgon. 1 Baguette på 1 kg. Då räcker den en hel vecka.
Skicka en kommentar