måndag 15 februari 2010

Sur la plage

Sophie, Martine och jag hade en återsamling i Nice i augusti 1985. Då hade vi inte setts, alla tre, på sex år.
Sophie arbetade som PA som hon sa, dvs sekreterare till en vd i Schwartzwaldskogarna, som hon mycket riktigt kallade Forêts noirs. Det tog en stund innan jag fattade.
Martine hade lämnat Montpellier och sina studier, sitt företag och blivit hemmafru. Hon tog hand om sin tolvårige styvson fram till höstterminens början. Det tyckte hon inte alls var kul.
Hon längtade efter att börja jobba med sitt projekt. Det var något med astrologi som jag inte hade koll på.
Värsta utflykten var när jag och Sophie klättrade upp till Eze. Där hade de en skylt som berättade att den svenske prins Wilhelm, eller Guillaume som han heter på franska hade bott i ett vackert hus. När Sophie berättade att jag var från Sverige fick vi sitta på terassen och dricka iskallt mineralvatten. Då kände vi oss lyxiga. Sen kom Martine med bilen och vi åkte vidare.
Denna lilla nostalgitripp är inspirerad av Eva och Annika som även de har minnen från den vackra staden Nice.

6 kommentarer:

Evas värld sa...

Eva Granne vad kul! Annika satte igång rena kedjereaktionen med sina bilder från Nice... och alla har vi suttit på den steniga stranden. Jättekul! Vem sätter in nästa bild i denna kedja?

Granne med potatisodlaren sa...

Ja, vem? Tänk att så lite har ändrats mellan våra bilder även om mina är i färg, och nästan omöjliga att scanna eller fota.

Annika sa...

Vänta tills på söndag - då kommer nya Nicebilder! Det är värsta aktiviteten på FB - nu ska fyra cousines (sysslingar) som inte träffat varandra på dryga 20 år försöka ses igen! Två av dem finns i trakten av Nice, en kommer ner från Auvergne och så jag från Sverige då. Och när T och jag emigrerat dit är ni givetvis välkomna allesammans! :D

Jane Morén sa...

Vilka fina bilder och vad häftigt att du fotade av dem direkt ur albumet. Vad fina alla ser ut och vilka fina färger. I Nice har jag aldrig varit, inte i Frankrike överhuvudtaget, men hoppas kunna resa till Paris en dag. Det är kul att så många av er är så "franska".

Granne med potatisodlaren sa...

Annika jag kommer. Måste återse det jag minns och se allt jag aldrig hann se.
Ja, det är lite annorlunda att hitta så många som är intresserade av Frankrike. Finns inte så många här vid älvens strand precis.

Evas värld sa...

Oj Annika! Jag hänger på Grann-Eva och kommer också till er i Nice! Senast jag var där, för två år sedan, satt vi på stranden och drack limoncello direkt ur flaskan och tittade på havet. Man blir aldrig för gammal för att sitta på stranden i Nice!