tisdag 2 februari 2010

Västerut = snöhinder

Nu har jag gett upp. Jag ska inte skotta fram stigen till de ryska äppelträden. Jag ska inte gräva fram krukorna eller pulsa fram till uthuset. Det får vänta. Jag är medveten om att jag är lat. Evas värld inspirerade mig att skriva detta. Det är ju ingen idé att bära på dåligt samvete för att man bara låter det vara. Då är det bättre att ta ett beslut. Nu är det slut.

Da svedanja mina kära äppelträd. I förra veckan fick jag veta att det tar upp till 15-20 år innan ni börjar blomma. Jag hoppas att snön som bäddar in er till skydd från kylan kommer att påverka er att blomma i vår.

9 kommentarer:

Sofie B-C sa...

Oj, vilket snötäcke! Hoppas att du får det riktigt mysigt inomhus idag:)

Granne med potatisodlaren sa...

Nu sprakar elden i kaminen och temperaturen utomhus har stigit från -24 till -10. Riktigt mysigt.

Evas värld sa...

Så fint med sprakande eld i en kamin! Jag hoppas att mina balkongblommor på ett mirakulöst sätt lever under snötäcket och snart blommar igen.

Granne med potatisodlaren sa...

Hoppas! Nu har det snart kommit 50 cm till.

Kimselius sa...

Hej Eva
Varför skulle du skotta fram dina äppelträd?
Vi har så mycket att skotta här så vi skottar inte i onödan. Vi har 2 tunnland mark, flera hus, stor parkering, många gångar mellan husen, till vedskjul och panna. Det blir mycket att skotta. Dessutom har en av våra hundar skadat sitt ben så min man har skottat gångar åt henne i hundgården så att hon kan göra sina behov. Vi har alldeles för mycket snö för att hon ska kunna pulsa ut i den.
Är det fler än jag som börjar bli trött på snö nu?
Kramisar Kim

Jane Morén sa...

Åh vad fint med snön, jag skulle vilja vara där och kasta mig i drivorna, prova att pulsa fram till ryskorna. Förresten är de tre första meningarna i ditt inlägg så suveräna, jag läste de om och om igen, det var som musik.

Granne med potatisodlaren sa...

Skotta skulle jag för att kunna gå till uthuset och hämta saker. Det är omöjligt nu.

Tack Jane. Det behövs musik idag.

Annika sa...

Snön är ju det bästa täcket naturen kan få - alltid en tröst! Men berätta mer om dina ryska äppelträd...

Granne med potatisodlaren sa...

Mina ryska äppelträd kommer från en spännande handelsträdgård utanför Torneå. Hon har allt som klarar våra breddgrader. Träden ska jag berätta mer om en annan gång.